***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Нови санкции срещу Русия. Протест в Пловдив – искат демонтаж на Альоша


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 23 февруари   

 

Англия разгласи през вчерашния ден нов пакет от наказания против Русия, като съобщи, че желае да ограничи военните благоприятни условия на президента Владимир Путин, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Англия вкара наказания против компании, свързани с съветската отбранителна промишленост. Британските наказания са ориентирани също против източници на приходи от метали, диаманти и енергийната промишленост.

***

***

Протест при паметника на Альоша в Пловдив с искане за неговия ремонт. Демонстрацията се провежда от самодейността " Искаме български монумент ".

„ Убедени сме, че на такива знакови места би трябвало да има фигури на български национални герои или знаци на българската държавност, против които никой българин не може да има възражения ", пишат уредниците на митинга.

През януари общински съветници от ДСБ внесоха предложение за пренасяне на монумент. Това не залегна в първата за годината сесия на Съвета, тъй като правната комисия гласоподава първо общинската администрация да излезе със мнение дали механически това е допустимо и да пресметна какъв брой коства демонтажът. До момента това не е направено.

***

„ Две години Украйна отбранява хората, границите и достолепието си от варварско настъпление. Русия е агресор и носи отговорност за непредизвиканата и брутална война против Украйна. Режимът в Кремъл унищожи мира и със мощ се опита да ревизира интернационалния ред “. 

Това написа кметът на София Васил Терзиев във Facebook.

„ На срещата си с Н. Пр. Олеся Илашчук, дипломат на Украйна в София ѝ споделих, че украинското знаме ще се вее на общината паралелно с българското и европейското, до момента в който украинските мъже и дами бранят нашите европейски полезности и метод на живот, учредени на свободата и човешкото достолепие “.

***

Поводът за беседата била гибелта на съветския опозиционер Алексей Навални.

***

„ Да сложим на масата ясни правила и по какъв начин се носи политическа отговорност – по тази причина е цялата тази нервност. Технологията на това, което Делян Пеевски прави, е елементарна – желае да въвлече всички в един непоносим кален скандал, да цитира измислици и полуизмислици, подбрани полуистини, с което да ни накара да отговаряме на тях – това ще направи невероятно продължаването на ръководството “. 

Това съобщи Христо Иванов от ПП-ДБ пред публицисти.

„ Той го прави, тъй като не може да одобри, че би трябвало да има ясна сделка по какъв начин ще се носи отговорност за разпределението на отговорността, а не на позициите “.

***

Инцидентът се обяснява. Иззети са три законно притежавани револвери от Христо Шопов.

В момента той е арестуван в Седмо районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в столицата.

***

Според описа на Патриша, през вчерашния ден тя паркира колата си пред гаража, а Мариана - брачната половинка на Шопов, паркира след нея по този начин, че колата на Патриша не може да излезе.

Патриша отива на вечеря с такси и подвига чистачката на автомобила на Мариана. След като се прибира по-късно вечерта вижда своята чистачка счупена и поражда скандал.

„ Нейният брачен партньор, с който не съм говорила преди, пристигна с револвер и го насочи на 5 см от лицето ми и ми сподели, че ще ме простреля. Аз записвах това и те се ядосаха и желаеха да ми вземат телефона. Дойдоха на открито и ме нападнаха, опитайки се да ми вземат телефона. Той ме блъсна в стената и ме удари, както виждате с пестник ", твърди Патриша Тийвс.

***

Германският град Франкфурт, където понастоящем се намира централата на Европейската централна банка, ще бъде седалище на най-новата Европейска организация против прането на пари. Сред главните ѝ цели ще бъде и битката против финансирането на тероризма.

***

Засегнати са обекти на гражданската инфраструктура.

На места са избухнали пожари. Според локалните управляващи всички служби работят по отстраняването на вредите. Президентът Зеленски се срещна с дипломати и ръководители на интернационалните организации.

***

Припомняме от вчера…

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР